Dedicated To The Smallest Of Skiffs banner
341 - 348 of 350 Posts
Zbudowałem wiele wędek NFC, w tym 9wt i 11wt gb oraz lmx 7wt. 7wt rzuca świetnie z SA Grand Slam 7wt. Właśnie wróciłem z wycieczki do Belize i używałem grand slam i Rio permit elite na 9wt gb. Rzucałem nim na trawniku przed wyjazdem, a także używałem go konsekwentnie w Belize, czułem, że rzuca się dobrze i robi robotę, ale czuję, że skorzystałby z czegoś nieco cięższego. Jaka linka według Ciebie dobrze pasuje do GB, czy po prostu za dużo o tym myślę?

Ożywiam stary wątek, ale chcę zbudować 11wt Gamma Beta, czy możesz podzielić się informacją, jakich przelotek użyłeś do tego 12? Znalazłem rozstaw na stronie NFC, ale nie jestem pewien, jakich rozmiarów przelotek użyć.
Nie ma "jednej właściwej odpowiedzi" na to pytanie. Istnieje wiele szkół myślenia na ten temat.

Na początek, NFC używa 9 przelotek + 1 szczytowej. Ja używam 10 +1.

Na 11/12 używam przelotek Recoil dla pierwszych trzech przelotek, a następnie używam Recoil Snakes.

20, 12,10 dbl foot strippers

9,9, a następnie (5) 8's.

Używam szczytówki XL loop.

Jest wiele różnych opinii. Ja po prostu tak robię.

Nie ma "jednej właściwej odpowiedzi" na to pytanie. Istnieje wiele szkół myślenia na ten temat.

Na początek, NFC robi 9 prowadnic + 1 końcówkę. Ja robię 10 +1.

Na 11/12 używam ściągaczy Recoil dla pierwszych trzech prowadnic, a następnie używam wężyków Recoil.

20, 12,10 ściągacze z podwójną stopką

9,9, a następnie (5) 8's.

Używam końcówki pętlowej XL.

Istnieje wiele różnych opinii. Ja po prostu tak robię.
Dziękuję za szybką odpowiedź! Jestem nowy w budowaniu wędzisk, jeśli masz cierpliwość do kilku głupich pytań. Dlaczego dodajesz dziesiątą prowadnicę?
Słyszałem mieszane opinie na temat zwężania prowadnic wężykowych i że można po prostu przejść do jednego rozmiaru, chyba że podoba ci się wygląd. Czy widzisz jakieś korzyści poza wyglądem ze zwężania od 9 do 8?

Lubię przelotki Recoil double foot snake na moich wędkach 7 wt lub większych i często wybieram przelotki Pac Bay titanium stripper (technicznie tylko pierwsza przelotka to stripper), a na 12 trzy kolejne typu stripper, a następnie przelotki snake running guides. Jak wspomniano powyżej, wybrałbym również 10 przelotek plus szczytówkę. 18 lub 20 jako stripper, następnie 16 i 10, a następnie można zwężać lub po prostu użyć przelotek running guides jednego rozmiaru. Zwężenie jest tak naprawdę tylko estetyczne. Możesz użyć przelotek REC Recoil Snake (RSNX) w rozmiarze 5 lub 6 jako przelotek running guides. 8 to moim zdaniem duży rozmiar. Możesz więc wybrać:

20-16-10 dual foot stripper/strippper-type z wkładką ceramiczną

8-6-5-5-5-5-5-tip top

Sprawdź również nowe blanki NFC Carbon Air (Epitome).

Poszedłem z 9 plus napiwkiem na 11wt GB. Rec recoils i rec snake guides. 20-16-4-4-4-4-4-4-4. Nie zwężam węży na moich wędkach, a przelotki mogą wydawać się małe, ale przechodzą przez wszystkie moje połączenia przyponów i na tym opieram dobór rozmiaru przelotek. Mogę zerwać jedną, jeśli zaplączę żyłkę z tarponem, ale to może się zdarzyć z rozmiarem 5 lub 6 i po prostu mogę to naprawić lol

Lubię prowadnice wędkarskie Recoil double foot snake guides na moich wędkach 7 wt lub większych i często używam tytanowych przelotek Pac Bay (technicznie tylko pierwsza prowadnica jest przelotką) i na 12 trzy kolejne typu przelotki, a następnie prowadnice snake running guides. Jak wspomniano powyżej, użyłbym również 10 prowadnic plus szczytówka. 18 lub 20 jako przelotka, następnie 16 i 10, wtedy możesz zwężać lub po prostu użyć prowadnic running guides jednego rozmiaru. Zwężenie jest naprawdę tylko estetyczne. Możesz użyć prowadnic REC Recoil Snake guides (RSNX) w rozmiarze 5 lub 6 jako prowadnic running guides. 8 to moim zdaniem za dużo. Możesz więc użyć:

20-16-10 dual foot stripper/strippertype z ceramiczną wkładką

8-6-5-5-5-5-5-szczytówka

Spójrz również na nowe blanki NFC Carbon Air (Epitome).
To wszystko dobra rada. Zbudowałem wiele takich. Przesadzam z rozmiarem prowadnic running guides na moich wędkach tarponowych, ponieważ miałem problemy z węzłami. Osobiste preferencje. 5 są w porządku dla linki, gdy przechodzi prawidłowo.

Osobiście nie chcę wkładek na moich przelotkach. Znowu, osobiste preferencje.

11 GB to jeden z moich ulubionych blanków wszech czasów.
Produkują CO6 tylko w 12 (brak 11)

341 - 348 of 350 Posts