Widziałem te marki pojawiające się na forach tu i ówdzie, ale chciałbym usłyszeć opinie od osób, które ich próbowały, zwłaszcza bardziej szczegółowe opisy ich charakterystyki rzutowej (stożek, szybkość powrotu, ogólna sztywność dla wagi linki itp.).
Łowię głównie na środkowym/południowym wybrzeżu Teksasu i szukam wędek do kilku scenariuszy (z których wszystkie, jak możemy się spodziewać, będą dość wietrzne):
FWIW Uwielbiałem niektóre akcje wędek CCGLX i oryginalnych NRX, chociaż żałowałem, że NRX ma nieco bardziej jednolity flex, ponieważ czułem, że szczytówka była zawsze trochę za miękka w stosunku do sekcji dolnika.
Wszelka pomoc, informacje lub perspektywa byłyby bardzo mile widziane!
Łowię głównie na środkowym/południowym wybrzeżu Teksasu i szukam wędek do kilku scenariuszy (z których wszystkie, jak możemy się spodziewać, będą dość wietrzne):
- 6 i/lub 7 dla Reds na płyciznach - linka pływająca (zazwyczaj Cortland Flats Taper), przypon 10-12', małe/średnie clousery z łańcuszkiem koralikowym, kwans, seaducers i inne małe muchy
- 8 i/lub 9 do ślepego rzucania w głębszych cięciach/płyciznach, zwykle z większym łańcuszkiem koralikowym i małymi ołowianymi muchami typu Seaducer, a także do łowienia w surfingu z linką pośrednią lub tonącą 4 i cięższymi clouserami lub seaducerami
- 10 do rzucania większych popperów (jak poppery NYAP) i dużych ryb przynętowych (EP mullet, duże seaducers) dla Jacks, albo na linkach pływających w zatokach, albo na pośredniej w surfingu. Może przejść na 11, jeśli rozmiar much to uzasadnia.
FWIW Uwielbiałem niektóre akcje wędek CCGLX i oryginalnych NRX, chociaż żałowałem, że NRX ma nieco bardziej jednolity flex, ponieważ czułem, że szczytówka była zawsze trochę za miękka w stosunku do sekcji dolnika.
Wszelka pomoc, informacje lub perspektywa byłyby bardzo mile widziane!