Widziałem kilka postów o wycofaniu płynnych wałków z produkcji i wydaje się, że nie mogę ich nigdzie znaleźć. Po prostu ciekawi mnie, czego inni używają w zamian? Powiedziano mi, że silikon spożywczy dobrze się sprawdza.
Pierwszy raz, gdy nasmarowałem silikonem moje pomosty, odzyskiwaliśmy łódź. Mój syn wjechał na przyczepę i wrzucił luz. Łódź zsunęła się do tyłu, zanim zdążyłem chwycić dziób i podłączyć pas wciągarki. Zaskoczyło nas obu, ale na szczęście wrzucił bieg i wjechał z powrotem na przyczepę. Teraz trzymamy łódź na biegu, aż do podłączenia pasa wciągarki. Nawet z moimi oczekiwaniami, że łódź zsunie się z przyczepy, prawie mi uciekła. Właśnie zrobiłem szybkozłącze z linką, która jest wystarczająco długa, aby sięgnąć od ucha dziobowego do steru. Skopiowałem ten pomysł od innego Microskiffera. Zobaczymy, jak to zadziała w ten weekend podczas naszej wycieczki poza miasto.Jeden z moich partnerów wędkarskich użył sprayu silikonowego na swoim pomoście i zadziałało to niesamowicie.
Został "tym gościem" na rampie, gdy jego łódź zsunęła się z przyczepy na beton.
Mówię o 21-stopowych aluminiowych saniach z silnikiem 200.
Nie wyglądało to dobrze.
Pamiętaj, aby zabezpieczyć łódź na przyczepie, aż znajdzie się w wodzie!
Doświadczyłem tego samego, kiedy spryskałem swoje koje. Spryskałem tylną połowę koi i zsunęła się, kiedy zdjąłem pas wciągarki. Następnie, kiedy ładowałem, musiałem zostawić łódź na biegu, pochylając się nad dziobem i podłączając pas. Wrzuć luz, a ona zsunie się prosto z powrotem do wody. Uważajcie tam!Kiedy po raz pierwszy silikonowałem swoje koje, odzyskiwaliśmy łódź. Mój syn podjechał na przyczepie i wrzucił luz. Łódź zsunęła się do tyłu, zanim zdążyłem chwycić dziób i podłączyć pas wciągarki. Zaskoczyło nas oboje, ale na szczęście wrzucił bieg i wjechał z powrotem na przyczepę. Teraz trzymamy łódź na biegu, aż do podłączenia pasa wciągarki. Nawet spodziewając się, że łódź zsunie się z przyczepy, prawie mi się to przydarzyło. Właśnie zrobiłem klips szybkiego uwalniania ze smyczą wystarczająco długą, aby sięgnąć z oka dziobowego do steru. Skopiowałem ten pomysł od innego Microskiffera. Zobaczymy, jak to zadziała w ten weekend podczas naszej wycieczki poza miasto.
YouTube jest przyjacielem starych i młodych. Sprawdź toCo to jest suche wodowanie?
Chyba jestem stary, bo zawsze po prostu pluskałem i szedłem.
A piasek uwięziony między tymi kojami a kadłubem działa jak papier ścierny. Byłem tam, zrobiłem to. Bez względu na to, jak dobrze przymocujesz kadłub, poważne zużycie nastąpi w miejscach, gdzie koje stykają się z kadłubem, zwłaszcza z przodu.Mam syntetyczne koje, już bardzo śliskie.