Dedicated To The Smallest Of Skiffs banner

1 - 8 of 8 Posts

·
I Love microskiff.com!
Joined
·
281 Posts
Discussion Starter #1
Today my trolling motor quit working. It will work in reverse though. The lights come on like it's going forward however prop is not spinning. I guess it's not engaging somewhere.
It's a motor guide great white varimax 55lb. I would like to have some ideas before I open it up.

Thanks in advance
 

·
I Love microskiff.com!
Joined
·
5 Posts
Did you ever get the "stuck in reverse issue" resolved? I have the same issue. It started last week and I thought it was good after disconnecting the battery at home, but as soon as I got it on the water again, all I had was reverse. Any help would be great.
 

·
Registered
Joined
·
6,150 Posts
take cover off and clean all connectors and see if makes a difference

do not forget to check where the handle rotates inside that makes the contacts wrk rt.

if it does not fix it swap the wires---to see if u get foward while in reverse

take to shop
 

·
I Love microskiff.com!
Joined
·
5 Posts
I figured it out. After pulling the top cover and cycling the handle forward and reverse I noticed a thick washer just bouncing around on the rheostat shaft. That washer had fallen off the plastic tiller handle, it's actually a magnet that has a pick up on the bottom side of the circuit board. After sliding it back on the shaft and securing it with a dab of 5200 it seems to be working fine again.
I hope this can help somebody out.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I figured it out. After pulling the top cover and cycling the handle forward and reverse I noticed a thick washer just bouncing around on the rheostat shaft. That washer had fallen off the plastic tiller handle, it's actually a magnet that has a pick up on the bottom side of the circuit board. After sliding it back on the shaft and securing it with a dab of 5200 it seems to be working fine again.
I hope this can help somebody out.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I figured it out. After pulling the top cover and cycling the handle forward and reverse I noticed a thick washer just bouncing around on the rheostat shaft. That washer had fallen off the plastic tiller handle, it's actually a magnet that has a pick up on the bottom side of the circuit board. After sliding it back on the shaft and securing it with a dab of 5200 it seems to be working fine again.
I hope this can help somebody out.
Thanks Dusty
That fixed mine,much appreciated!
 
1 - 8 of 8 Posts
Top