getting fustrated

Discussion in 'Outboard Maintenance' started by tntwill, Jan 22, 2012.

  1. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    ok took boat out today ran perfect. turned it off fished for awhile went to start it and it would not open to wot like one cylinder was not working. I already changed the coil packs thought that was the problem now what do yall think to check next :(
     
  2. anytide

    anytide Administrator Staff Member

    4,129
    532
    1,968
    is it firing on all ? :(

    -a
     

  3. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    not all the time
     
  4. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    idled all the way back to ramp and right before ramp the other cylinder fired
     
  5. topnative2

    topnative2 Well-Known Member

    2,201
    378
    938
    1.start the the motor at night w/ the cover off and see if u have any arcing
    next jiggle all the wires w/an insulated screwdriver
    again looking for arcing

    2. check your water/fuel seperator for water


    start there
     
  6. anytide

    anytide Administrator Staff Member

    4,129
    532
    1,968
    loose wire , stator or trigger loose or going bad... electrical is a mo fo on o-boards!!! how old are the other electr. parts ???
    -a
     
  7. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    motor is an 89 :( it is definitively electrical
     
  8. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    whats a trigger?
     
  9. anytide

    anytide Administrator Staff Member

    4,129
    532
    1,968
    been there done that - sorry but i had same issue and after a few fixes i had the mech. replace EVERYTHING electr. on the moto....
    - cost plenty but i had too :eek:

    -a
     
  10. anytide

    anytide Administrator Staff Member

    4,129
    532
    1,968
    moto info.? year/ make/ model?

    -a
     
  11. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    1989 merc 35 im at a loss I think that is next for me but wife is going to kill me
     
  12. anytide

    anytide Administrator Staff Member

    4,129
    532
    1,968
    http://www.mercurypartsexpress.com/us/parts-search.html#epc::md892950mr1492ar16764
     
  13. anytide

    anytide Administrator Staff Member

    4,129
    532
    1,968
    you get the general idea, u have to check the serial # to be accurate.

    -a
     
  14. topnative2

    topnative2 Well-Known Member

    2,201
    378
    938
    Are u sure it is electrical and why?

    If so >>>clean ur ground on the coil on what u think is the offending cyl.

    I HAVE HEARD that a power pack can be bad and cause the same prob. but rare

    I will put a $ that it is a bad plug wire or plug

    do the simple inane stuff first

    Repeat >I love my boat  ;)
     
  15. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    i changed the coils because it did this with the old ones
     
  16. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    last time it happened it was the bottom one now today it was the top
     
  17. topnative2

    topnative2 Well-Known Member

    2,201
    378
    938
    u changed all of them?
     
  18. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    no bottom coil only
     
  19. topnative2

    topnative2 Well-Known Member

    2,201
    378
    938
    I would ck the wire things and if does show anything wrong change all the coils and their wires--they are probably the originals

    if u want send a pm
     
  20. tntwill

    tntwill Hooking Lips is my life

    199
    0
    91
    i will get another monday and wires go the cheap way first i guess