2005 Merc 2 stroke Tiller not peeing at all

Discussion in 'Outboard Maintenance' started by Lil_Tate, Aug 16, 2009.

  1. Lil_Tate

    Lil_Tate Well-Known Member

    655
    0
    391
    Found a 2005 for a helluva deal. But knew there had to be something amiss.

    Engine start fine.
    Compression is good

    There got to be something wrong with it......
    It's not peeing.

    Tried the weed eater line, pulled the tube from the block. Still nada. I'll blow some air with a compressor later to see if that helps.

    Impeller? Thermostat?
    Where do I start? Where can I get a manual?
    Are they online anywhere?
    I started to do a search but wanted to start a thread to keep a log (hopefully short) of the trouble shoot.
    I'd prefer to do everything my self and learn the ins and outs of this motor.
     
  2. Brett

    Brett > PRO STAFF <

    http://www.crowleymarine.com/mercury_parts/11407/0.cfm

    As I've said before, any time I buy a used motor,
    I treat it like it's never been serviced and do it all.

    previous post...

    http://www.microskiff.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1249362026/1#1
     

  3. Lil_Tate

    Lil_Tate Well-Known Member

    655
    0
    391
    Compressor blast solved it. Had some sand or mud up in there. Peeing like a race horse now. So happy.
    Brett, RK thx for the info.
     
  4. marshman

    marshman just try to follow me....i dare ya...

    528
    0
    391
    i know this is after the fact, but ive just read it....

    remember a 2stroke 25 merc wont pee till it gets warmed up and the thermostat opens up...
     
  5. DuckNut

    DuckNut Brandon, FL

    4,576
    442
    1,938
    On a lot of Merc's there is a rubber grommet attached to the top of the intake tube where it enters the block and sometimes corrosion grows there and pinches the grommet closed restricting the water flow.